Kinofest Mobile Logo

Ne indreptam catre a dousprazecea editie a festivalului, care va avea loc pe 21 - 23 septembrie 2018, in Bucuresti.

Kinofest este primul si cel mai important festival de film digital din Romania, organizat din 2007. Kinofest este un proiect independent, care are ca scop promovarea tinerilor artisti, a realizatorilor de film, a lucrărilor lor – film, muzica, arte vizuale. De asemenea ne propunem sa popularizam arta si cultura media în randul publicului larg prin intermediul scurtmetrajului independent si a noilor genuri video/media. Reusim sa prezentam in fiecare an o selecţie excepţionala de scurtmetraje.

De cativa ani, Kinofest s-a extins pe internet, organizand o sectiune online a competitiei.

Deci, in 2018 avem trei categorii competitionale, diferite: una online (1-23 Septembrie) si doua sunt offline (21-23 septembrie). Termenul limita pentru inscrierea filmelor este 31 iulie 2018.

Competitia Online Animation (1-23 septembrie): filmele selectionate vor fi incarcate pe Youtube Kinofest (https://www.youtube.com/channel/UCBsd6sm3DreHwH6IxIJtr2w), si vor putea fi votate de publicul larg, cu “like”. Filmul care va avea cele mai multe voturi va castiga competitia.

Competitiile Kinofest OFFline (21-23 septembrie): Animatie si Fictiune.

Filmele selectionate vor fi proiectate in sala de cinema, in zilele de 21-23 septembrie 2018. Un juriu de specialitate va acorda premiile: Best Animation si Best Fiction. Daca bugetul va permite, va mai exista cate un Premiu al Juriului la fiecare sectiune.

Festivalul cuprinde evenimente si proiecte diverse: competitiile de film, sectiunea off-concurs, prezentari si proiectii ale unor invitati (artisti/festivaluri/scoli de profil, etc), concerte, performance live. Incepand din 2013, dezvoltam canalul Kinofest de Youtube. Publicam aici filme din selectia noastra oficiala, dar si orice alta productie care indeplineste standardele noastre artistice, daca producatorul ei vrea sa faca parte din proiect. Pe site exista o sectiune – Expozitie – unde publicam lucrari de arta digitala realizate de artisti interesanti din intreaga lume.

De mai bine de opt ani am inceput pe pagina noastra de Facebook sa promovam zilnic  un scurtmetraj, si am numit aceasta rubrica “Kinofest Daily Film”. Mai recent am inceput acelasi lucru si pe Twitter.

Acceptam bucurosi propuneri de filme pentru canalul de Youtube si pentru Facebook/Twitter, nu exista limitare in privinta datei de productie!

Va invitam, asadar, sa va alaturati si in 2018 acestui proiect, in Bucuresti, avand cele mai bune asteptari!

Valentin Partenie
Directorul Festivalului
Telefon: +40 722 721212
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.